اپلیکیشن یکی از برنامه‌های کاربردی بسیار مهم و پر استفاده در دنیای امروز است. با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و ارائه سیستم عامل‌های اندروید و IOS تولید اپلیکیشن‌ها رواج پیدا کرد. این برنامه‌ها در ابتدا برای بازی و سرگرمی ساخته شدند اما با گذشت زمان برنامه نویسان و طراحان به فکر استفاده کاربردی‌تر از آن‌ها افتادند و اقدام به طراحی اپلیکیشن موبایل برای موارد مختلفی نمودند.

اپلیکیشن‌ها امروزه جایگاه ویزه‌ای در تلفن‌های همراه و تبلت‌ها پیدا کرده و با استفاده از آن‌ها انجام بسیاری از کارهای روزانه امکان پذیر شده است. طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل هزینه‌های مختلفی دارد که در این مقاله به طور کامل به آن پرداخته می‌شود.

اپلیکیشن اندروید

اپلیکیشن اندروید یک برنامه نرم افزاری است که روی سیستم عامل اندروید اجرا می‌شود. از آنجا که پلتفرم اندروید برای دستگاه‌های تلفن همراه ساخته شده است، یک برنامه معمولی اندروید برای یک تلفن هوشمند یا رایانه لوحی که با سیستم عامل اندروید کار می‌کند، طراحی شده است.

یک اپلیکیشن اندرویدی از روش‌های مختلفی در اختیار افراد قرار می‌گیرد. برخی از این برنامه‌ها از طریق توسعه دهندگان و با انتشار در وب سایت‌هایشان در دسترس قرار می‌گیرند. اما بیشتر برنامه‌های اندروید در اندروید مارکت‌ها بارگذاری و منتشر می‌شوند. اندروید مارکت یک فروشگاه آنلاین اختصاص داده شده به این برنامه‌هاست که هم اپلیکیشن‌های رایگان و نوع پولی برای استفاده عموم در آن منتشر می‌شوند.

انواع اپلیکیشن اندروید

اپلیکیشن‌های اندروید انواع مختلفی داشته و نحوه برنامه نویسی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. یکی از مهم‌ترین عواملی که در هزینه طراحی اپلیکیشن موبایل تاثیر می‌گذارد نوع اپلیکیشن و نحوه برنامه نویسی آن است. در ادامه به دسته بندی انواع اپلیکیشن‌ها و هزینه هر کدام می‌پردازیم.

اپلیکیشن‌های بومی یا native

چنین اپلیکیشن‌هایی منحصراً برای یک سیستم عامل تلفن همراه واحد ساخته می‌شوند، بنابراین برای یک سیستم عامل یا دستگاه خاص “بومی” هستند. اپلیکیشن ساخته شده برای سیستم‌هایی مانند iOS ، Android ، ویندوز فون، سیمبین و Blackberry نمی‌تواند در سیستم عامل دیگری به جای سیستم عامل خود استفاده شود. به عبارت دیگر، شما نمی‌توانید از برنامه ساخته شده برای اندروید در iPhone استفاده کنید.اگر دوست دارید بدانید صفر تا صد ساخت اپلیکیشن مقاله ” چگونه یک اپلیکیشن موبایل بسازیم ” را حتما بخوانید.

مزیت اصلی اپلیکیشن‌های بومی عملکرد بالا و اطمینان از تجربه خوب کاربر است. همچنین دسترسی به طیف گسترده‌ای از API ها وجود دارد که محدودیتی در استفاده از برنامه ایجاد نمی‌کند. یکی از معایب این اپلیکیشن‌های بومی در مقایسه با سایر برنامه‌ها هزینه طراحی اپلیکیشن بسیار بالای آن‌هاست. نوع طراحی و کد نویسی این برنامه‌ها به صورت بسیار حرفه‌ای و سطح بالا است.

برنامه‌های ترکیبی یا هیبرید

این نوع اپلیکیشن‌ها با استفاده از فناوری‌های وب چند پلتفرمی به عنوان مثال HTML5، CSS و Javascript ساخته شده‌اند. اپلیکیشن‌های به اصطلاح ترکیبی عمدتا برنامه‌های وب سایت هستند که در یک بسته بندی بومی قرار گرفته‌اند. این نوع اپلیکیشن‌ها نسبتا سریع و آسان ساخته شده و بر روی سیستم عامل‌ها و پلتفرم‌های مختلف قابل اجرا است. محبوبیت این نوع اپلیکیشن‌ها از نوع بومی کمتر است و هزینه کمتری نیز برای طراحی و تولید آن‌ها لازم است.

این اپلیکیشن‌ها در واقع نوع وب هستند اما از برخی ویژگی‌های نوع بومی استفاده کرده تا به برخی قابلیت‌هایی سخت افزاری تلفن همراه مانند دوربین، تقویم و … دسترسی داشته باشند.

از طرف دیگر، برنامه‌های ترکیبی از نظر عملکرد، سرعت و بهینه سازی کلی در مقایسه با برنامه‌های بومی سطح پایین‌تری دارند. هزینه طراحی اپلیکیشن ترکیبی یا هیبرید از مدل‌های بومی کمتر بوده اما به نسبت اپلیکیشن‌های وب بیشتر است.

اپلیکیشن‌های وب

اپلیکیشن‌های وب برنامه‌های نرم افزاری هستند که رفتاری شبیه به برنامه‌های بومی دارند. برنامه‌های وب از یک مرورگر برای اجرا استفاده می‌کنند و معمولاً با HTML5، JavaScript یا CSS نوشته می‌شوند. نصب این برنامه‌ها به سادگی از طریق مرورگر انجام می‌گیرد.

معمولاً برنامه‌های وب به ظرفیت حافظه پایینی نیاز دارند. از آنجا که تمام پایگاه‌های داده شخصی در یک سرور ذخیره می‌شوند، کاربران می‌توانند از هر دستگاهی هر زمان که اتصال به اینترنت باشد دسترسی داشته باشند. به همین دلیل استفاده از برنامه‌های وب با اتصال ضعیف منجر به تجربه بد برای کاربر خواهد شد. اشکال این نوع اپلیکیشن‌ها این است که دسترسی به بسیاری از API ها برای توسعه دهندگان وجود ندارد. هزینه طراحی و توسعه این نوع اپلیکیشن‌ها بسیار پایین بوده اما عملکرد آن‌ها نیز در مقایسه با دو نمونه دیگر بسیار پایین است. این مدل اپلیکیشن‌ها محبوبیت بسیار پایینی دارند و کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با توجه به موارد گفته شده نوع طراحی تاثیر مستقیمی بر هزینه طراحی اپلیکیشن دارد. از این رو با توجه به کسب و کار و اهمیت ایجاد اپلیکیشن می‌توانید یکی از نمونه‌های موجود را انتخاب کنید. یکی دیگر از عواملی که بر نوع طراحی و هزینه ساخت اپلیکیشن موبایل تاثیر می‌گذارد کاربرد اپلیکیشن مورد نظر است. در ادامه برخی از مهم‌ترین دسته بندی‌های اپلیکیشن معرفی شده‌اند.

طراحی اپلیکیشن خدماتی برای شرکت های خدماتی

هزینه طراحی اپلیکیشن با توجه به کاربرد آن

طراحی اپلیکیشن موبایل از نظر کاربرد به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. کاربرد اپلیکیشن تاثیر مستقیمی بر نوع طراحی و کد نویسی و امکانات اپلیکیشن دارد. از این رو یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گذار بر هزینه طراحی اپلیکیشن کاربرد آن است. دسته بندی مهم اپلیکیشن‌ها از نظر کاربرد در ادامه معرفی شده است.

اپلیکیشن‌های بازی و سرگرمی

یکی از محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین اپلیکیشن‌های اندروید و IOS برنامه‌های مخصوص بازی و سرگرمی هستند. بیش از 24٪ از کل اپلیکیشن‌های تلفن همراه موجود در App Store ، در این بخش قرار دارند. گرافیک و انیمیشن‌های طراحی شده برای این نوع اپلیکیشن‌ها می‌تواند تاثیر زیادی بر هزینه طراحی اپلیکیشن موبایل داشته باشد. بازی‌های موبایل همیشه پر رونق بوده و توسعه دهندگان این نوع اپلیکیشن را بر آن داشته است تا زمان و منابع بیشتری را برای ایجاد بازی‌های جدید و طراحی نسخه‌های موبایل از بازی‌های ثابت مشهور سرمایه گذاری کنند.

اپلیکیشن‌های تجاری

یکی دیگر از دسته‌های پر کاربرد طراحی اپلیکیشن موبایل، اپلیکیشن‌های تجاری هستند که سهم قابل توجهی حدود 10 درصد از کل اپلیکیشن‌های موجود در بازار را شامل می‌شوند. تلفن‌های هوشمند مدرن با استفاده از اپلیکیشن‌ها قادر به انجام بسیاری از کارهای پیچیده هستند. این اپلیکیشن‌ها با توجه به نوع تجارت شما می‌توانند امکانات و قابلیت‌های بسیار پیشرفته‌ای ارائه دهند. با توجه به نوع امکانات و قابلیت‌هایی که فراهم شده است قیمت متفاوتی خواهند داشت. تصور کنید که فقط با یک کلیک می‌توانید توسعه افراد را استخدام کنید، یک مدیر فروش جدید استخدام کنید یا کارتریج‌های جدیدی را برای چاپگرهای دفتر خود خریداری کنید.

اپلیکیشن‌های آموزشی

یکی دیگر از اپلیکیشن‌های طراحی شده نمونه‌های آموزشی است. به عنوان مثال اپلیکیشن‌های آموزش زبان انگلیسی، آموزش آشپزی، آموزش‌های خاص برای کودکان و بسیاری دیگر از مواردی که می‌توانند در زندگی روزانه به افراد کمک کنند. این اپلیکیشن‌ها نیز با توجه به نوع و طراحی، امکانات، قابلیت‌ها، گرافیک، انیمیشن‌ها و موارد دیگر دارای هزینه‌های ساخت متفاوتی هستند.

اپلیکیشن‌های گردشگری

همانطور که از عنوان آن مشخص است، هدف از طراحی اپلیکیشن موبایل این است که سفر شما را راحت‌تر، سرگرم کننده و آموزنده کند. برخی از آنها تلفن هوشمند شما را به دفترچه خاطرات یک سفر جذاب تبدیل می‌کنند، برخی به معنای واقعی کلمه می‌توانند شما را از طریق سایت‌هایمختلف برای گردش و سفر راهنمایی کنند، برخی از آنها برای انجام ترجمه مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل به نظر می‌رسد بیشتر گردشگران امروزی نیازمند استفاده از این اپلیکیشن‌ها هستند. گوگل مپ، اسنپ، تپسی و … می‌توانند در این دسته جای بگیرند. طراحی این اپلیکیشن‌ها نیز پیچیده است و هزینه زیادی به همراه دارد.

اپلیکیشن‌های سبک زندگی

شاید بتوان گفت گسترده‌ترین دسته در مبحث «انواع اپلیکیشن‌ها» اپلیکیشن‌های سبک زندگی هستند، زیرا فعالیت‌ها و علایق مشترک انسانی را در بر می‌گیرد. از خرید، بررسی تناسب اندام و تمرین گرفته تا مد و هر کاری که فرد در طول روز انجام می‌دهد را شامل می‌شود. چنین کاربردهایی برای سبک زندگی شخصی مواردی هستند که نوآوری‌های فنی را بیشتر تحت فشار قرار می‌دهند و از توسعه دهندگان دائماً درخواست ایجاد راه حلی برای کارهای شخصی یا کاری یا اوقات فراغت و تفریح می‌کنند.

اپلیکیشن فروشگاهی

یکی از نمونه‌های طراحی اپلیکیشن موبایل که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، اپلیکیشن‌های فروشگاهی هستند. این برنامه‌ها برای ارائه محصولات یک فروشگاه طراحی و ساخته شده‌اند. هزینه ساخت این نوه اپلیکیشن‌ها نیز با توجه به نوع طراحی و امکانات ارائه شده در اپلیکیشن متفاوت است.

ساخت یک اپلیکیشن چقدر هزینه دارد؟1

هزینه طراحی اپلیکیشن

به برخی از جدیدترین محصولات یا خدمات خریداری شده فکر کنید. چه ماشین باشد، چه تلفن همراه و چه خدمات دیگر، هر کدام دارای قیمت متفاوتی هستند. اپلیکیشن‌های موبایل شما نیز به همین صورت هستند. بنابراین ساخت یک اپلیکیشن چقدر هزینه دارد؟ هزینه ساخت آن به قابلیت‌هایی که ارائه می‌دهد بستگی دارد. شما نمی‌توانید هزینه پایینی را برای یک اپلیکیشن پرداخت کرده و انتظار قابلیت‌های شگفت انگیز از آن داشته باشید.

همان طور که گفته شد هزینه ساخت اپلیکیشن‌های موبایل بسیار متفاوت است. با توجه به نوع اپلیکیشن، کاربرد آن، نحوه طراحی بخش‌های مختلف، امکاناتی که در برنامه وجود دارد، نحوه اتصال به سرور، تعداد کاربرانی که این برنامه را بر روی تلفن همراه خود نصب می‌کنند، تکنولوژی مورد استفاده، زمان انجام پروژه و بسیاری موارد دیگر هزینه طراحی و تولید یک اپلیکیشن مشخص می‌شود.

علاوه بر موارد کد نویسی و طراحی اپلیکیشن امنیت آن نیز بر میزان هزینه تاثیر گذار است. اپلیکیشن‌هایی که برای ورود کاربر نیاز به تایید هویت دارند از سطح امنیتی بالاتی برخوردار بوده و هزینه طراحی آن‌ها نیز بیشتر است.

برخی افراد برای کاهش هزینه ساخت اپلیکیشن اقدام به استفاده از قالب‌های آماده می‌کنند. اگر به دنبال پیشرفت کسب و کار خود از طریق اپلیکیشن هستید بهتر است طراحی اختصاصی خود را انجام دهید. این کار باعث افزایش هزینه ساخت می‌شود اما اپلیکیشنی کاملا اختصاصی با امنیت بالا در اختیار خواهید داشت.

سخن آخر

برای تعیین دقیق هزینه ساخت اپلیکیشن موبایل مورد خود باید ابتدا با شرکت طراحی اپلیکیشن موبایل تماس گرفته و تمام موارد مورد نظر خود برای طراحی اپلیکیشن را به آن‌ها اعلام کنید. بعد از بررسی‌های انجام شده میزان هزینه ساخت اپلیکیشن تعیین شده و به شما اعلام می‌شود.

اپلیکیشن‌ها می‌توانند باعث رشد و پیشرفت بسیار بالای کسب و کار شما شده یا به عنوان یه کسب و کار تازه راه اندازی شده و پیشرفت کنند. طراحی اپلیکیشن بسیار مهم است و هر چه میزان هزینه بیشتری صرف کنید برنامه قوی‌تر و کاربردی‌تری خواهید داشت. ایده‌های طراحی اپلیکیشن بسیار متفاوت هستند و گاهی برخی از آن‌ها به سرعت مورد استقبال قرار گرفته و باعث درآمدزایی زیادی می‌شوند. هزینه‌ای که برای تولید اپلیکیشن صرف می‌کنید در صورت داشتن ایده جذاب می‌تواند به سرعت به جیب شما برگردد.